Producatorul de electricitate Complexul Energetic (CE) Rovinari a avut in primul trimestru un profit net de 331.499 lei, in scadere de 30 de ori fata de rezultatul obtinut in perioada similara din 2009, iar cifra de afaceri a scazut cu 25%, la 168,68 milioane lei.
In primul trimestru din 2009, compania a inregistrat un profit net de 10,2 milioane lei si o cifra de afaceri de 224,63 milioane lei.

"Cifra de afaceri a scazut cu aproximativ 25% in primul trimestru din acest an fata de aceeasi perioada a anului 2009 din cauza diminuarii cantitatii de energie electrica livrata, ca urmare a scaderii cererii pe piata de electricitate", potrivit datelor transmise de companie, citate de NewsIn.

De asemenea, profitul net s-a diminuat fata de perioada similara din 2009 din cauza cheltuielilor financiare pentru plata dobanzilor si a comisioanelor aferente creditelor contactate de societate pentru realizarea lucrarilor de conformare la mediu, spun reprezentantii producatorului de energie.

Totodata, productia de electricitate a CE Rovinari a scazut in primul trimestru al acestui an cu peste 16%, la 1.103 GWh, fata de productia din perioada similara din 2009, respectiv 1.325 GWh.

Complexul Energetic Rovinari este producator de energie electrica si termica si a fost infiintat la 1 mai 2004. Actionariatul majoritar al companiei este Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri.

Complexul Energetic Rovinari include termocentrala cu o putere instalata de 1320 MW (4x330 MW), formata din blocurile energetice nr. 3, 4, 5 si 6, puse in functiune in perioada 1976 - 1979. De asemenea, Exploatarea Miniera Rovinari are trei cariere: Rovinari, Tismana si Cariera Pinoasa.

Impreuna, cele trei complexuri energetice din Oltenia (Turceni, Rovinari si Craiova) acopera circa o treime din productia de electricitate a Romaniei, fiind, dupa Hidroelectrica si Nuclearelectrica, producatorii celei mai ieftine energii din tara.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Pe români nu îi sperie coronavirusul. Majoritatea vor umple restaurantele
Setari Cookie-uri