Astfel, Tribunalul Brasov a mentinut ca legal si temeinic procesul verbal de constatare si sanctionare a contraventiei, solutia instantei fiind definitiva si irevocabila.

Consiliul Concurentei, prin Inspectoratul de Concurenta Brasov, a sanctionat in luna noiembrie 2008, cu amenda contraventionala in valoare de circa 10.000 lei societatea Romglas Brasov, ca urmare a refuzului acesteia de a transmite in termenul legal, datele solicitate de autoritatea de concurenta, in vederea efectuarii unei analize de piata in domeniul producerii si comercializarii sticlei plate utilizate in diverse industrii: auto, mobila, electrocasnice.

In realizarea atributiilor conferite de Legea concurentei, inspectorii de concurenta pot solicita agentilor economici sau asociatiilor de agenti economici informatiile si documentele care le sunt necesare si pot stabili termene pana la care acestea sa le fie transmise. Furnizarea de informatii inexacte sau incomplete, de documente incomplete sau nefurnizarea informatiilor si documentelor solicitate, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de pana la 1% din cifra de afaceri totala a anului financiar anterior sanctionarii.

Romglas Brasov este importator direct de geamuri si oglinzi, comercializeaza orice tip de geam (float, tras, mat, ornament, armat, table scolare etc.), ofera servicii de prelucrare, slefuire, gaurire a sticlei, fiind un actor important in domeniul productiei si comercializarii sticlei plate. Produsele si serviciile societatii au ca piata principala de desfacere Romania.

La sfarsitul anului 2008, Comisia Europeana a anuntat sanctionarea companiilor producatoare de sticla plata Asahi Glass, Pilkington, Saint-Gobain si Soliver cu suma totala de 1,3 miliarde euro, pentru participarea acestor societati la formarea unui cartel in ceea ce priveste livrarea de sticla pentru industria auto in Spatiul Economic European.