Grupul de firme detinute de omul de afaceri Nelu Iordache, din care face parte si operatorul low-cost Blue Air si firma de constructii Romstrade, ar putea raporta afaceri de pana la 550 milioane euro anul acesta, in crestere cu 10% fata de 2009.
Avansul va proveni atat din contractele aflate in derulare, cat si din majorarea cifrei de afaceri pentru firma de taxi aerian, Direct Aero Services. “Anul acesta vom finaliza contractul de modernizare a DN67, ne ocupam de serviciile de curatenie a Autostrazii Soarelui. O crestere importanta va veni si de la firma de taxi aerian pentru care estimam afaceri de 750 milioane lei, in crestere cu 40% fata de anul trecut”, a declarat Gheorghe Racaru (foto), directorul de strategii si dezvoltare al grupului de firme detinut de Nelu Iordache.

Tot pentru anul in curs, Iordache pune la bataiei 25 milioane de euro pentru investitii. “Circa 10 milioane au fost si vor mai fi investiti in Direct Aero Services, alte 10 milioane vor merge in renovarea aeroportului din Bacau, iar restul pentru reinnoirea echipamentelor pentru Romstrade si extinderea fermei La Mosie”, a mai adaugat Racaru.

Blue Air si-a extins flota cu un avion Boeing 737-800 Next Generation. Aeronava a fost inchiriata in regim de leasing operational si va deservi zborurile Blue Air in urmatorii 5 ani.

Cu 189 de locuri, noua aeronava va mari capacitatea de transport a companiei cu aproximativ 10%.

Inchirierea noii aeronave este parte din planul de innoire a flotei demarat de compania Blue Air acum doi ani.

Pana in 2013, flota Blue Air se va extinde cu alte cinci aeronave, acestea fiind achizitionate de catre compania Blue Air direct de la producatorul Boeing.

Anul trecut, grupul de firme detinut de Nelu Iordache a raportat o cifra de afaceri de 500 milioane euro. In prezent, circa 2.500 de oameni muncesc in companiile holdingului lui Iordache.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri