"Proiectul cu sanse mai mari de dezvoltare ar fi cel de la Braila de 800 MW, pentru care in septembrie este posibil sa fie infiintata compania de proiect. Insa proiectele de la Borzesti, Galati si Doicesti sunt deja in stand-by de ceva vreme si deciziile privind aceste investitii in parteneriat public-privat sunt amanate pe o perioada nedeterminata", au declarat surse din cadrul companiei, citate de NewsIn.

Termoelectrica si consortiul format din E.ON Kraftwerke GmbH si Enel au semnat la 18 iunie 2008 Memorandumul de Intelegere pentru construirea termocentralei de tip greenfield de la Braila, ale carei costuri sunt estimate la aproape 1,2 miliarde euro. Aceasta unitate noua de productie pe baza de huila ar avea o capacitate de 800 MW.

De asemenea, Grupul CEZ din Cehia, impreuna cu Electrocentrale Galati si Termoelectrica au semnat la 20 noiembrie 2008 Memorandumul de Intelegere pentru proiectul termocentralei de la Galati, de pana in 400 MW, proiect estimat la circa 400 milioane euro.

Totodata, GdF Suez, prin intermediul filialei sale Electrabel, si Termoelectrica au semnat, tot in noiembrie 2008, un Memorandum pentru construirea unei centrale electrice noi la Borzesti, de 400 MW, proiect de circa 400 milioane euro.

Compania Termoelectrica mai are in plan si construirea unui bloc nou de condensatie pe lignit de putere unitara de 200-250 MW la SE Doicesti. Termoelectrica a purtat in ultimii doi ani discutii cu Mechel, grupul rus cu activitati metalurgice si miniere, pentru realizarea unei investitii la Doicesti, Mechel fiind singurul investitor interesat.

Termoelectrica este producatorul de stat de energie electrica si termica prin arderea combustibililor fosili (carbuni) si hidrocarburi (gaze naturale si pacura). Actionarul majoritar al companiei este Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri. Compania are patru sucursale (Sucursala Electrocentrale Borzesti, SE Braila, SE Doicesti si SE Paroseni) si sapte filiale (Termoservurile Braila, Borzesti, Doicesti, Paroseni, Electrocentrale Bucuresti, Electrocentrale Galati si Electrocentrale Deva).