"In prezent, Electrica Serv are pana in 8.000 de salariati. Din acestia, in urma reorganizarii filialei, vor fi dati afara in acest an circa 1.000 de angajati. De asemenea, si in ianuarie 2009 au fost concediati 2.000 de salariati din Electrica Serv", a declarat Dumitru Chirita, citat de NewsIn.

La randul sau, directorul general al Electrica SA, Ioan Folescu, a declarat ca aceasta decizie privind disponibilizarea celor 1.000 de angajati urmeaza sa fie publicata in curand in Monitorul Oficial.

De altfel, Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA) vrea sa infiinteze cinci societati comerciale de servicii energetice in Banat, Dobrogea, Moldova, Oltenia si Muntenia, prin reorganizarea Electrica Serv: SC Servicii Energetice Banat SA, Servicii Energetice Dobrogea, Servicii Energetice Moldova, Servicii Energetice Oltenia si SC Servicii Energetice Muntenia SA. Actionarul unic al acestor societati ar urma sa fie Electrica SA.

Electrica SA a avut in primul trimestru din acest an un profit net de 7 milioane lei, in scadere cu circa 12%, iar veniturile totale ale companiei au scazut cu 2%, la 206 milioane lei, fata de perioada similara din anul trecut. Electrica SA are peste 14.000 salariati. Actionarul majoritar al companiei este Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri.

Compania are in prezent sapte filialele, cele de distributie si de furnizare din Transilvania si Muntenia (Electrica Transilvania Nord, Electrica Transilvania Sud, Electrica Muntenia Nord), precum si filiala Electrica Serv, deservind in total aproximativ 3,5 milioane clienti. Electrica detine 438 de statii electrice, peste 25.600 de posturi de transformare si puncte de alimentare si o retea de circa 116.500 km linii electrice.