Compania Rompetrol Gas, divizia de comert cu gaz petrolier lichefiat (GPL) a Grupului Rompetrol, a inaugurat in comuna Itesti, aflata la 18 km de orasul Bacau, al treilea terminal de imbuteliere GPL din tara, in urma unei investitii totale de 11 milioane dolari.
"Prin finalizarea acestei investitii, Rompetrol Gas isi continua planurile de consolidare si dezvoltare a retelei de imbuteliere si distributie GPL si in zona de Nord-Est a tarii, dupa ce, in 2008, compania a deschis o statie similara la Arad, pentru zona de vest a Romaniei. La acestea se adauga si terminalul de la Constanta pentru zona de sud-est, situat in vecinatatea rafinariei Petromidia", a declarat directorul general al Rompetrol Gas, Toma Veron, citat de NewsIn.

Cu o capacitate anuala de imbuteliere de 20.000 de tone GPL si de depozitare de 1.500 metri cubi, noua statie de la Bacau numara 17 angajati, sustinand indirect alte aproximativ 50 de locuri de munca (furnizori, subcontractori, constructori).

In prezent, Rompetrol Gas opereaza pe plan intern un numar de 258 de skiduri si peste 6.000 de puncte de vanzare butelii aragaz, din care 7 skiduri si 250 de puncte sunt situate in judetul Bacau. Compania este prezenta si in Republica Moldova, unde detine o retea de statii de distributie autogaz, puncte de vanzare butelii, o statie de imbuteliere, precum si capacitati de stocare la Ungheni si Tirnova.

Pentru acest an, Rompetrol Gas estimeaza o crestere a cifrei de afaceri cu 13%, la circa 165 milioane dolari, fata de cea de anul trecut, de 145 milioane dolari. In plus, compania estimeaza un profit net de 2,3 milioane dolari, in acest an, fata de profitul net de anul trecut, de 870.000 dolari.

Totodata, divizia de retail a Grupului Rompetrol, Rompetrol Downstream, opereaza aproximativ 800 de statii de alimentare in Romania.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Cramele Recaș donează 88.000 de euro spitalelor din Timișoara
Setari Cookie-uri