"Modernizarea CHE Vaduri a fost abordata in decursul a doua etape. Prima etapa presupune modernizarea hidroagregatului 1, grup indisponibilizat in urma intreruperii bobinajului statoriv, care va readuce grupul in stare de functionare, pastrand parametrii initiali. Acesta are o putere instalata de 22,5 MW. Valoarea totala a investitiei pentru hidroagregatul 1 al CHE Vaduri (modernizare si lucrari de reparatie) este de
27,12 milioane de lei", au precizat, potrivit NewsIn, reprezentantii companiei.

De asemenea, reprezentantii companiei mai spun ca sunt in curs de elaborare documentatiile studiului de fezabilitate pentru modernizarea grupului 2 din cadrul CHE Vaduri si pentru partea de constructii.

De altfel, producatorul de electricitate si-a planificat pentru acest an investitii totale de circa 1,5 miliarde lei.

Hidroelectrica este cel mai mare producator de energie electrica si servicii tehnologice de sistem din Romania. Compania este detinuta de statul roman, prin Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri. Compania are peste 5.000 angajati.

Hidroelectrica a acoperit anul trecut 27% din productia de energie electrica a tarii si foloseste sursele regenerabile. Compania administreaza 326 centrale hidroelectrice si statii de pompare, ce insumeaza o putere instalata de peste 6.300 MW.