Defalcat pe unitatile de business, cea mai mare crestere a cifrei de afaceri in perioada analizata a fost inregistrata de Salbac (preparate fierte-afumate si salamuri crud uscate), de 48,8% in valoare, "in conditiile unei piete in stationare". Salamul de Sibiu Agricola Bacau este lider de piata, cu o cota de piata de 36%, potrivit masuratorilor MEMRB Romania citate de companie.

In ceea ce priveste celelalte firme producatoare din grup, Agricola International (doar carne de pasare) si-a majorat veniturile in primul semestru cu 13,5%, iar Europrod (semipreparate si produse pre-gatite din carne) a raportat un avans de 9,1%, "pe fondul unei scaderi pronuntate a pietei acestor produse". Producatorul de oua de consum Avicola Lumina a obtinut cel mai mic avans al veniturilor in perioada ianuarie-iunie, de 1,9%.

Potrivit unui comunicat de presa emis de companie, volumul de carne de pui comercializata in perioada ianuarie-martie a fost egal cu cel raportat in perioada similara a anului trecut, dar veniturile au consemnat o scadere de 7%.

Citeste si:

"Apreciem aceste cifre ca fiind un rezultat bun, in conditiile in care consumul scazuse cu 18% la inceputul acestui an. In trimestrul al doilea piata si-a mai revenit, cu toate ca primele 5 luni indica, in continuare, o scadere a consumului cu 4%", a declarat Grigore Horoi (foto), presedintele Agricola Bacau.

La nivelul grupului, Agricola Bacau si-a bugetat o crestere a cifrei de afaceri pentru anul 2010 cu aproximativ 17%, cu o marja neta de 3,5 - 4%, in conditiile in care piata va accepta inevitabilele cresteri ale preturilor.

Afla aici cu ce probleme se confrunta industria avicola dintr-un interviu cu seful Agricola Bacau.