Profit triplu pentru Zentiva la sase luni

Producatorul de medicamente Zentiva (fostul Sicomed) a realizat, in primele sase luni ale anului, o cifra de afaceri de 126,9 milioane de lei, in crestere cu 35,6% fata de perioada anterioara din 2009, si un profit net de peste 3 ori mai mare, pana la 27,02 milioane de lei.

In perioada ianuarie-iunie 2009, Zentiva a raportat o cifra de afaceri de 93,6 milioane de lei, respectiv un nivel al profitului net de 8,5 de milioane de lei. In ceea ce priveste veniturile, acestea au crescut in primele sase luni ale anului, pana la 130,9 milioane de euro de la cele 112 milioane de euro afisate in perioada similara a anului anterior.

“Constat si in cifre efectele pozitive ale unui proces complex de reorganizare comerciala, care a inclus regandirea alocarii resurselor in teren si a prezentei in piata, perfectionarea proceselor de monitorizare a activitatii din teren si a rezultatelor si, nu in ultimul rand, imbunatatirea sistemului de motivare a fortei de vanzari”, a declarat Dan Ivan (foto), presedintele Consiliului de Administratie al Zentiva, parte a grupului farmaceutic Sanofi-Aventis.

Oficialul a mai declarat ca Zentiva este in continuare deschisa la orice forma de colaborare cu parteneri locali pentru a folosi la maximum capacitatile de productie. “Pentru 2010, ne-am propus, la nivel de grup, consolidarea prezentei in piata pe grupele terapeutice-cheie (cardiologie, diabet, oncologie, sistem nervos central, medicina interna si vaccinuri) si lansarea de produse si servicii in Romania” – potrivit presedintelui CA al producatorului farmaceutic.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri