„Regulile aplicabile lumii afacerilor fac, ca de multe ori evolutia omului de afaceri in aceasta sa apara ca o cursa cu obstacole. In realitate, ceea ce are nevoie un om de afaceri este un bun ghid in hatisul legislatiei si o atentionare din timp asupra drumului care trebuie urmat pentru a minimize riscurile si a maximiza profitul”, declara Catalina-Maria Mircea (foto), senior partner la SCA Mircea si Asociatii.

Astfel, serviciul Legal Watch consta in identificarea modului de desfasurare a activitatii in cadrul societatii si a principalelor puncte nevralgice care pot afecta activitatea si pot expune societatea la riscuri, precum amenzi, pierderea unor licente de functionare, plata de daune, etc.

Analiza modului de desfasurare a activitatii se face in forma unei analize de tipul due-diligence review, dar in care accentul este pus pe modelul de afaceri si pe obiectivele urmarite de management.

Citeste si:

“Serviciul este directionat cu precadere catre societatile din sectoarele economice considerate sensibile – de exemplu, atunci cand obligatiile de protectia mediului sau privind sanatatea populatiei si raspunderile aferente sunt foarte mari (industria petroliera, farmaceutica, retail alimentar) – sau ultra-reglementate prin dispozitii speciale – situatia industriei energetice sau a telecomunicatiilor”, a declarat Raluca Stefan, managing partner la SCA Mircea si asociatii.

Mircea si Asociatii este o casa de avocatura cu activitate pe piata locala in domeniul dreptului afacerilor, inclusiv in proceduri litigioase.