Societatea civila de avocatura Mircea si Asociatii a lansat Legal Watch, un serviciu pentru identificarea principalelor puncte nevralgice care pot afecta activitatea unei societati, astfel incat riscurile sa fie identificate din timp.

„Regulile aplicabile lumii afacerilor fac, ca de multe ori evolutia omului de afaceri in aceasta sa apara ca o cursa cu obstacole. In realitate, ceea ce are nevoie un om de afaceri este un bun ghid in hatisul legislatiei si o atentionare din timp asupra drumului care trebuie urmat pentru a minimize riscurile si a maximiza profitul”, declara Catalina-Maria Mircea (foto), senior partner la SCA Mircea si Asociatii.

Astfel, serviciul Legal Watch consta in identificarea modului de desfasurare a activitatii in cadrul societatii si a principalelor puncte nevralgice care pot afecta activitatea si pot expune societatea la riscuri, precum amenzi, pierderea unor licente de functionare, plata de daune, etc.

Analiza modului de desfasurare a activitatii se face in forma unei analize de tipul due-diligence review, dar in care accentul este pus pe modelul de afaceri si pe obiectivele urmarite de management.

“Serviciul este directionat cu precadere catre societatile din sectoarele economice considerate sensibile – de exemplu, atunci cand obligatiile de protectia mediului sau privind sanatatea populatiei si raspunderile aferente sunt foarte mari (industria petroliera, farmaceutica, retail alimentar) – sau ultra-reglementate prin dispozitii speciale – situatia industriei energetice sau a telecomunicatiilor”, a declarat Raluca Stefan, managing partner la SCA Mircea si asociatii.

Mircea si Asociatii este o casa de avocatura cu activitate pe piata locala in domeniul dreptului afacerilor, inclusiv in proceduri litigioase.


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si