Sandor Csaba, vicelider sindical in cadrul Fabricii de Tigarete din Sfantu Gheorghe, a declarat ca s-a primit o notificare din Bucuresti, din partea conducerii societatii SC Galaxy Tobacco SA, prin care conducerea unitatii si sindicatul au fost instiintati ca fabrica va fi inchisa, iar din cei 84 de angajati 80 vor fi trimisi in somaj.

Potrivit sursei citate, procedura de inchidere a fabricii si trimiterea angajatilor in somaj se va desfasura in perioada 10 martie - 10 aprilie, urmand ca acestia sa primeasca trei salarii compensatorii, potrivit contractului colectiv de munca.

Pana atunci, cei 84 de angajati ai Fabricii de Tigarete vor merge la munca, dar productia nu va fi reluata.

Fabrica de Tigarete din Sfantu Gheorghe si-a suspendat activitatea la mijlocul lunii decembrie 2010, in urma interventiei ANAF, care a solicitat executarea unei garantii bancare reprezentand garantie constituita pentru functionarea antrepozitului fiscal al SC Galaxy Tobacco SA - Sucursala Fabrica de Tigarete Sfantu Gheorghe.

Cei 84 de angajati ai fabricii, care au fost in concediu de odihna in perioada sarbatorilor de iarna, au revenit la munca in 10 ianuarie, insa productia in unitate a ramas suspendata.

Citeste si:

In luna martie a anului trecut, aproximativ o suta de angajati de la Fabrica de tigarete din Sfantu-Gheorghe, judetul Covasna, au intrat in somaj tehnic.

Fabrica de Tigarete din Sfantu Gheorghe este una dintre cele mai vechi fabrici din judetul Covasna, avand peste 110 ani.

Cititi si REPORTAJ: Cum s-a asezat praful pe legendarul pachet de Carpati