Elicopterele, de tip CH-47 Chinook, au survolat centrala si au varsat in patru randuri 7.500 de litri de apa peste reactoarele avariate 3 si 4, potrivit imaginilor.

Nicio informatie nu era disponibila imediat cu privire la reusita operatiunii.

Elicopterele au aruncat tone de apa in incercarea de a preveni destabilizarea barelor de combustibil ale reactoarelor trei si patru. Elicopterul a aruncat 7,5 tone de apa, de patru ori, dupa care a trebuit sa se intoarca pentru a nu expune prea mult echipajul la radiatii, potrivit 9AM.ro.

Expertii cred ca aburul degajat poate contine cel putin o parte din combustibil, si ca vaporii contaminat pot ajunge in atmosfera, scrie CNN.

Citeste si:

Obama sare in ajutorul Japoniei

Presedintele american, Barack Obama, i-a propus premierului japonez, Naoto Kan, sa trimita in Japonia mai multi experti americani in domeniul nuclear, pentru a ajuta autoritatile nipone sa rezolve criza de la centrala Fukushima, a anuntat Guvernul de la Tokyo.

"Presedintele Obama l-a informat pe premierul Kan ca Statele Unite sunt pregatite sa furnizeze mai mult sprijin, trimitand mai multi experti in domeniul nuclear si participand la eforturile de reconstructie pe termen mediu si lung", a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului japonez, Yukio Edano.

Cititi mai multe despre acest subiect pe 9AM.ro.