Pentru intregul an 2011, estimarea membrilor AAFBR care au raspuns la sondaj plaseaza dinamica PIB la 1,5% (estimarile variaza intre 0,6% si 3,9%). In consecinta, se poate sesiza o imbunatatire a asteptarilor fata de cele exprimate la inceputul acestui an (de +1,2%).

Pentru anul 2012, participantii la sondaj se asteapta la o rata de crestere a PIB de 3,5% (estimarile variaza intre 3% si 4,5%).

AAFBR este o asociatie profesionala fara scop lucrativ, infiintata in luna ianuarie 2008 si care reuneste in randurile sale peste 70 de analisti din sectorul bancar, fonduri de pensii, societati de administrare a investitiilor, societati de asigurari si din piata de capital.

Citeste si:

Institutul National de Statistica va prezenta maine, 13 mai, ora 9, evolutia Produsului Intern Brut in primul trimestru din acest an. La ora 10 wall-street.ro va publica cea mai importanta statistica din acest an: daca economia romaneasca a iesit din recesiune.

Pentru a iesi tehnic din recesiune, economia unei tari trebuie sa inregistreze cresteri in doua trimestre consecutive. In ultimul trimestru al anului trecut, economia a crescut cu 0,1% fata de cel anterior.

Presedintele Traian Basescu a anticipat datele oficiale, prognozand o crestere economica de 0,4-0,6% in primul trimestru fata de trimestrul IV din 2010. "Datele din lunile ianuarie si februrariene indreptatesc sa prognozam o crestere economica cuprinsa intre 0,4-0,6% in primul trimestru comparativ cu trimestrul al patrulea din 2010", a spus presedintele Traian Basescu.