Ministrul Muncii, Sebastian Lazaroiu, a declarat miercuri, dupa intalnirea cu delegatia Fondului Monetar International (FMI), ca desi subiectul nu a fost discutat cu oficialii din delegatie, este in atentia Guvernului, dar nu se stie cand va fi luata decizia.
Sebastian Lazaroiu a precizat ca reducerea CAS nu a fost pe agenda discutiilor cu reprezentantii FMI, dar Guvernul ia in calcul aceasta posibilitate.

"Eu am mai spus asta, o sa ramanem prudenti. E un lucru care e luat in calcul, e luat in discutie, dar cand se va face nu stim inca", a spus ministrul Muncii, citat de Mediafax.

In 22 iunie, Sebastian Lazaroiu declara ca problema reducerii contributiilor la asigurarile sociale ar trebui tratata cu prudenta in acest an.

"Trebuie sa ne mentinem prudenti si anul acesta. (...) Eu sunt optimist pentru ca a crescut numarul de contracte, dar trebuie sa vedem si incasari la buget. (...) In opinia mea, contextul nu este favorabil anul acesta", spune Sebastian Lazaroiu la dezbaterea publica "Piata muncii in Romania: competitie, eficienta si legalitate".

Fostul ministru al Economiei Adriean Videanu declara in 29 mai ca Guvernul lucreaza la masura reducerii CAS, care este prevazuta in acordul cu FMI, el aratand ca probabil aceasta problema va fi discutata la proxima vizita a misiunii FMI in Romania.

Seful misiunii FMI, Jeffrey Franks, spune in pe 9 mai ca FMI si Guvernul au convenit ca trebuie analizate mai multe date fiscale inainte de o decizie privind scaderea contributiilor sociale.

Sursa imagine: gov.ro
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri