Boc avertizeaza: Exista pericolul reintrarii in recesiune anul viitor

Pericolul revenirii recesiunii anul viitor nu este complet inlaturat, motiv pentru care Guvernul trebuie sa aplice o serie de masuri, precum manageri privati la companii de stat si finalizarea doar a investitiilor care se justifica, renuntand la cele care nu sunt necesare, afirma premierul Emil Boc, informeaza Mediafax.

"Se vorbeste tot mai mult la nivelul Uniunii Europene de pericolul revenirii recesiunii in anul 2012. Eu spun ca acest pericol nu este complet inlaturat si ca oricand este posibil. Pentru a evita revenirea Romaniei in recesiune, nu avem alta alternativa decat continuarea reformelor, sa cheltuim cat producem si ceea ce imprumutam sa ducem in investitii", a spus Boc, la o conferinta pe teme economice.

El a asigurat ca bugetul pentru anul viitor nu va include politici electorale, deoarece stabilitatea macroeconomica este de preferat in locul unor "politici aventuriere".

"In politica pentru 2012 nu veti gasi nimic care sa aiba de-a face cu anul electoral, cu toate consecintele pentru ceea ce inseamna partidele care compun coalitia, dar cred ca o coalitie responsabila tocmai printr-un asemenea mod de manifestare isi poate demonstra credibilitatea", a afirmat premierul.

Surse din cadrul UDMR au declarat ca parlamentarii UDMR au mandatat conducerea formatiunii sa insiste in Guvern pentru solutii care sa permita anul viitor majorari salariale si cresterea pensiilor, teme care sa fie discutate si in urmatoarele intalniri cu oficialii Fondului Monetar International.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri