In privinta salariilor si pensiilor, mesajul transmis de seful Guvernului a fost ca proiectul de buget pentru anul viitor nu va include la acest moment astfel de masuri, eventuale modificari in acest sens putand fi operate in partea a doua din 2012, informeaza Mediafax.

"Va fi un buget pe o formula pesimista, pentru ca, daca se intampla ceva, sa existe pregatirea si capacitatea de a avea un bun raspuns in structura respectiva. Pe de alta parte, se doreste o stabilitate fiscal-bugetara, deci nu vor exista modificari in structura bugetului de stat legate de politica fiscala. Deci, fara cresteri de taxe si impozite neanuntate - eu asa o interpretez, dar cu posibile largiri la baza de impozitare", a declarat, la finalul discutiilor, presedintele confederatiei sindicale Cartel Alfa, Bogdan Hossu.

Premierul le-a transmis de asemenea patronatelor si sindicatelor ca bugetul pentru anul viitor nu prevede la acest moment cresteri salariale.
"Premierul nu a specificat nimic nici de cresteri salariale, decat in sensul in care s-ar putea sa se faca in a doua jumatate a anului viitor, nici de pensii", a spus Hossu.

Potrivit acestuia, seful Guvernului a aratat totodata ca patronatele si sindicatele "trebuie sa uite" de intentiile de fiscalizare mai redusa, resepctiv de reducerea contributiilor de asigurari sociale sau de introducerea unei impozitari diferentiate.

Citeste si:

"Ceea ce era important pentru noi era politica fiscala de taxa plata. Premierul a spus ca, atat timp cat exista acest Guvern, el va insista pe taxa plata si ca politica diferentiata in trepte nu se pune", a spus Hossu.

Reprezentantii patronatelor au cerut premierului ca Guvernul sa adopte masuri de stimulare a creditarii pentru sectorul privat si au aratat ca mediul de afaceri prefera o varianta realista de buget.

Intr-un comunicat transmis de Guvern se arata ca bugetul pentru anul viitor este construit pe un deficit de cel mult 3%, potrivit criteriilor ESA.
O noua reuniune a Consiliului este prevazuta peste doua saptamani, cand ar trebui discutat proiectul finalizat al bugetului de stat si nivelul salariului minim garantat pentru anul viitor.