Guvernul Romaniei si cel din Serbia vor analiza solutiile de finantare si derulare a unor proiecte comune importante, precum autostrada Timisoara-Belgrad, deschiderea unui punct de control in portul Constanta si realizarea unei noi capacitati energetice, "Portile de Fier 3", a declarat premierul Boc, informeaza Mediafax.

Aflat la Belgrad pentru summit-ul Initiativei Central-Europene (ICE), premierul Emil Boc a avut si o intrevedere cu omologul sau sarb, Mirko Cvetković.

La finalul discutiilor, premierul roman a enumerat o serie de proiecte pentru care ministrii in domeniu din cele doua tari vor analiza in perioada imediat urmatoare solutiile de finantare si derulare. Proiectele enumerate de premier au fost constructia autostrazii Timisoara-Belgrad, deschiderea unui punct de control in portul Constanta si realizarea unei noi capacitati energetice, "Portile de Fier 3".

Boc a precizat totodata ca i-a propus premierului sarb implicarea in proiectul AGRI si ca a primit din partea acestuia un raspuns pozitiv.

Premierul sarb a fost invitat sa efectueze o vizita in Romania anul viitor, pentru discutii detaliate asupra acestor proiecte.

Proiectul AGRI vizeaza transportul gazelor naturale lichefiate, pe vapoare, din Marea Caspica, prin Georgia, pana in portul Constanta.

Compania care va realiza AGRI are ca actionari la acest moment companiile Romgaz, SOCAR (Azerbaidjan), GOGC (Georgia) si MVM (Ungaria).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Setari Cookie-uri