Grupul Roman pentru Investitii si Consultanta IFN va intocmi, in perioada aprilie-septembrie 2006, un numar de 225 de proiecte SAPARD pentru fermele din Romania. Acest proiect face parte din Programul Bancii Mondiale Rural Finance Project, informeaza Rompres.

Programul prevede intocmirea proiectelor SAPARD de achizitii pentru beneficiarii mici, care doresc sa acceseze fonduri in cuantumul valorii eligibile de maximum 20.000 euro. Astfel, onorariul aferent serviciilor de consultanta va fi suportat integral prin Programul Bancii Mondiale - Rural Finance Project, cheltuielile fermierilor cu aceste servicii fiind zero. Proiectele propuse a fi realizate vizeaza achizitiile directe, de vaci pentru lapte, de utilaje agricole, de instalatii si utilaje de incinta pentru fermele zootehnice.

Cele mai importante criterii de eligibilitate se refera la faptul ca beneficiarul trebuie sa fie persoana fizica autorizata sau societate comerciala si nu trebuie sa aiba pierderi financiare si datorii inregistrate la Bugetul de Stat. Mai mult, un plan de investitii foarte bine definit este esential. Grupul Roman pentru Investitii si Consultanta IFN (RGIC) S.A. este o companie de investitii si consultanta care are ca scop principal sprijinirea intreprinzatorilor romani si straini prin identificarea, elaborarea si promovarea solutiilor integrate "la cheie".