In perioada 22 - 31 mai, in cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti se desfasoara sub organizarea Clubului ECONOSOFIA si a partenerului sau exclusiv, Lafarge, proiectul studentilor economisti denumit Economia sub lupa (Economics through a MacroFying Glass"). Parteneriatul face parte din Programul de Responsabilitate Sociala Sectiunea Educatie Astazi pentru viitor! demarat de catre Lafarge Romania in 2004, iar implicarea in editia 2006 a Proiectului Econosofia este o componenta a acestuia.

Scopul proiectului, sustinut de catre Lafarge, care are incredere in utilitatea unor astfel de manifestari in scoli si universitati, este imbunatatirea nivelului de cunostinte in randul studentilor asupra politicilor macroeconomice necesar a fi utilizate in Romania in perioada de pre - si post - aderare, cat si asupra schimbarilor la nivel institutional in vederea integrarii in Uniuniea Europeana.

Proiectul are ca obiectiv facilitarea dialogului intre studenti si personalitati importante din domeniul economic din Romania, sustinerea si formarea spiritului de analiza si sinteza, gandirea logica si aplicarea cunostintelor pe studii de caz.

Invitatul special al proiectului este Lajos Bokros, PhD CEU Budapesta, fost Director al Bancii Mondiale (1996 - 2002), actual consilier pe probleme economice al PrimuluiMinistru al Croatiei si Vice- Premierului Poloniei.

Invitati in cadrul proiectului sunt personalitati din scena economica, politica si universitara din Romania, precum Daniel Daianu - PhD, Claudiu Doltu - Secretar de Stat la Ministerul Finantelor, Valentin Lazea - Economist sef BNR, Sebastian Vladescu - Ministrul Finantelor, Varujan Vosganian - Comisia pentru buget, finante si banci din Senatul Romaniei, Bogdan Baltazar Senior Partner & President Baltazar, Bloom & Parvulescu, Mihai Tanasescu Presedinte Comisia pentru buget, finante, banci din cadrul Camerei Deputatilor, Gheorghe Pogea Vicepremier, Minstru de Stat pentru coordonarea activitatii economice, precum si cadre universitare din Academia de Studii Economice.

La evenimentul de deschidere au participat reprezentanti ai Guvernului, printre care Domnul Ghizdeanu, Presedinte Comisia Nationala de Prognoza, precum si Domnul Moisa Altar, PHD si Director scoala de Doctorat Finante & Banci ASE.

Club Econosofia a fost infiintat in anul 1999 de catre un grup de studenti pasionati de economie din cadrul Academiei de Studii Economice.

Dupa 8 ani de activitate, Econosofia reprezinta 150 de membri si peste 1.000 de ore de dezbareri intre studentii si elite din domeniile economic, politic si social ale economiei romanesti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri