Statul a tot divizat si fuzionat minele si termocentralele care foloseau carbunele extras incercand sa salveze Valea Jiului. Acestea au inghitit ajutoare de miliarde de lei, dar situatia nu este acum nici pe departe rezolvata, fiind una sistemica, scrie Adevarul.ro.

Autoritatile se afla in fata unei situatii fara scapare, fiind nevoite sa pompeze din nou ajutoare de stat pentru salvarea Vaii Jiului, in conditiile in care in ultimii ani a tot incercat sa rezolve aceasta problema divizand si apoi recombinand unitati din sectorul minier si din cel energetic, fara a avea succes.

Problema nu poate fi insa rezolvata, oricat de multi bani ar arunca statul si oricum ar regrupa societatile, deoarece este una sistemica, singura solutie fiind modernizarea unitatilor si restructurarea. Situatia este cu atat mai stringenta cu cat carbunele este o resursa strategica pentru Romania, fiind necesar pentru independenta energetica si securitatea furnizarii.

Citeste mai multe pe Adevarul.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri