Ministrul integrarii europene, Anca Boagiu, a subliniat, joi, importanta patronatelor pentru dezvoltarea Romaniei dupa aderare, in deschiderea celui de-al XVII-lea Congres al patronatului european CEEP, organizat la Palatul Parlamentului.

Tema congresului din acest an este "intarind increderea cetatenilor in noua Europa Largita prin modernizarea serviciilor de interes general". "In parteneriatul Romaniei cu UE, patronatele joaca un rol esential. Patronatele sunt partenerii ideali pentru programele de dezvoltare", a declarat ministrul Boagiu, citata de NewsIn.

Ministrul integrarii a afirmat ca patronatele romane trebuie sa indeplineasca o serie de conditii pentru o maxima eficienta in cadrul UE. Acestea se refera la o coagulare a patronatelor astfel incat, la Bruxelles, Romania sa vorbeasca cu o singura voce. De asemenea, racordarea la miscarea patronala europeana pentru a spori influenta in procesul decizional si organizarea eficienta a miscarilor patronale la nivel local si regional sunt alte criterii pe care patronatele romane trebuie sa indeplineasca.

Ministrul integrarii a mentionat raportul recent al Bancii Mondiale, "Doing Business", in care este recunoscuta imbunatatirea substantiala a mediului de afaceri din Romania. Directorul general al Directiei Generale "Munca, Afaceri Sociale si Egalitate de sanse" din cadrul Comisiei Europene, Nikolaus van Der Pas, a declarat ca patronatele europene au un rol major atat in ceea ce priveste combaterea somajului cat si in indeplinirea obiectivelor Strategiei de la Lisabona.

La Congresul CEEP participa oficiali romani si europeni, precum si numerosi oameni de afaceri si reprezentanti ai partenerilor sociali. CEEP este abrevierea de la Centrul Patronal European al intreprinderilor cu Capital Public si al Companiilor Operatoare de Servicii de Interes General cu Caracter Economic. Patronatul are sediul la Bruxelles


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri