Ministrul delegat pentru Comert, Iuliu Winkler, a declarat, la intalnirea primarilor de frontiera din judetele Arad si Bekes, ca in perioada 2007-2013 vor fi alocate 400 de milioane de euro pentru proiectele transfrontaliere.

Dupa ultimele informatii de la Bruxelles, pe 26 septembrie, Raportul de tara va fi favorabil tarii noastre. Totodata, se va stabili ca 1 ianuarie 2007 va fi data la care Romania va adera la UE, a declarat citat de NewsIn Iuliu Winkler.

Ministrul delegat pentru Comert a afirmat ca, in perioada 2007-2013, Romania va primi fonduri europene care se ridica la 400 de milioane de euro, pentru proiecte transfontaliere, din care 35 % vor fi folosite pentru finantarea proiectelor transfrontaliere dintre Romania si Ungaria.

La intalnirea de vineri, am stabilit trei proiecte comune intre Romania si Ungaria, la nivel transfrontalier. Este vorba de realizarea liniei de cale ferata Pecica-Betania, care sa creeze o noua legatura. Apoi, un alt proiect este cel de crestere a capacitatii de transport marfa de la punctul de trecere a frontierei de la Turnu si, in fine, proiectul de armonizare a Planului National de Dezvoltare al Romaniei si Ungariei, pentru cresterea numarului de puncte de trecere a frontierei, rutiere, pe culoarul Arad-Bekes, a mai declarat ministrul.

Winkler a spus ca cele trei proiecte comune le va propune la sedinta comuna a guvernelor roman si ungar, care va avea loc, in luna noiembrie, la Budapesta. Iuliu Winkler a mai declarat ca, dupa aderarea Romaniei la UE, granitiele vor deveni, juridic, simbolice si de aceea trebuie realizate proiecte transfrontaliere care sa permita in mod fizic legatura dintre cele doua comunitati si intre mediile de afaceri.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Platforma de crowdfunding care ofera randament mediu de 15%
Setari Cookie-uri