Cel mai mult au crescut preturile la marfurile nealimentare, cu 6,23%, in timp ce alimentele s-au scumpit cu 3,8% de la un an la altul. In acelasi timp, pretul serviciilor a crescut cu doar 0,9% fata de luna ianuarie 2017.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a revizuit in crestere la 3,5% prognoza de inflatie pentru finalul acestui an, insa pentru primul trimestru estimeaza ca indicatorul va depasi 5%.

“In doar 12 luni, PSD a dus rata inflatiei de la -0,5% la 4,3%. Va tot spun de jumatate de an ca poate ajunge la 6% in 2018. Din pacate se pare ca si eu am subestimat dezastrul in care ne-a aruncat PSD. In acest ritm, pana la sfarsitul anului, rata inflatiei ar putea ajunge la 10%. Doar in anii ‘90 am mai vazut astfel de inflatie galopanta”, scrie senatorul Florin Citu pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, dobanzile sunt condamnate, de guvernarea PSD, sa creasca urgent!

Deficitul comercial al...
Citeste si: Costul populismului extrem: importam masiv produse "traditionale"!

Totodata, Flirn Citu atrage atentia ca toti indicatorii care prezinta o economie fragila, bolnava, s-au deteriorat.

“Inflatie, deficit comercial, deficit bugetar, datorie publica, procentul din venituri fiscale folosit pentru cheltuieli neproductive, procentul din PIB cheltuit pentru investitii (privat plus public). Toti acesti indiatori arata, dupa 12 luni, ca Romania este intr-o criza economica. Astazi, Romania alearga cu viteza din ce in ce mai mare catre etatism veritabil. Intoarcerea la o economie functionala de piata o sa dureze. Pierdem decenii de dezvoltare cu fiecare an in care PSD ramane la guvernare. In acest moment, probabilitatea este de aproape 100% ca si peste 10 ani Romania o sa fie cea mai saraca tara, cu cea mai proasta infrastructura (nu doar de transport rutier) din UE”, mai scrie senatorul citat.