"Atunci cand spunem «lux», ne referim la zonele rezidentiale consacrate, asa cum sunt Primaverii, Floreasca, Soseaua Nordului si multe altele. Diferentierea intre imobilele in constructie sau cele deja existente se face atribuindu-le distinctia de «premium», ca urmare a calitatii constructiilor. Potentialul investitor trebuie sa decida singur cat de mult i se potriveste un domeniu sau celalalt, respectiv, piata rezidentiala de lux vs piata de capital, de exemplu. Totodata, extrem de important este sa stie cat din timpul sau este sau nu dispus sa ii dedice si daca poate sau nu sa sustina din punct de vedere financiar acel domeniu. Un lucru este cert, atunci cand investesti in imobiliare esti administratorul propriei investitii, pe cand in piata de capital, fraiele nu stau permanent in mainile tale", spune Beatrice Dumitrascu (foto).

In opinia sa, infrastructura reprezentata de vecinatati, transport in comun si nu in ultimul rand, proximitatea fata de locul de munca, sunt aspecte ce nu trebuie neglijate, ba din contra, reprezinta factori determinanti in alegerea unui spatiu locativ valoros. "Sintagma: «locatie, locatie, locatie» este ca o «mantra» in raport cu investitiile imobiliare si exprima faptul ca pretul unei proprietati este determinat in primul rand de locul in care se afla. Americanii spun: «you can by the right home in the wrong location», arata Beatrice Dumitrascu.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont