Din datele furnizate de catre Institutul National de Statistica reiese faptul ca valoarea totala a exporturilor de tutun brut si prelucrat din anul 2017 a fost de 730,5 milioane euro, o valoare de patru ori mai mare decat suma exporturilor preparatelor alimentare diverse.

„Fabrica British American Tobacco de la Ploiesti si-a dublat in ultimii ani capacitatea de productie, cresterea volumelor fiind destinata exportului. In prezent, peste 60% din tigaretele produse in Ploiesti pleaca spre alte 45 de tari din intreaga lume, inclusiv Rusia, Japonia, Brazilia, Italia, Regatul Unit si Danemarca. Capacitatea de a investi in continuare in dezvoltarea fabricii depinde insa de existenta unui climat economic predictibil. Cresterea capacitatii noastre de productie se reflecta in mod direct in contributia pe care o avem in cadrul ponderii exporturilor si, implicit, in balanta comerciala a Romaniei”, a declarat Ileana Dumitru, Director Juridic si Relatii Publice British American Tobacco.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont