MEC ar putea avea pana la finele saptamanii o noua organigrama

Ministerul Economiei si Comertului ar putea avea pana la finele acestei saptamani o noua organigrama, care va contine o directie de privatizare, necesara in urma transferului Oficiului pentru Privatizare la AVAS, au declarat surse din minister.

"Pana la sfarsitul acestei saptamani, grupul de lucru din minister ar urma sa vina cu o propunere de reorganizare, in conditiile in care OPSPI a trecut la AVAS si avem nevoie de o directie de privatizare", au spus sursele, citate de NewsIn.

Potrivit acestora, MEC ar putea infiinta chiar o agentie in subordinea sa, care sa preia prerogativele Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), transferat la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS). Sursele din MEC au mai aratat ca pana in prezent 90 de angajati ai OPSPI au plecat la AVAS.

Guvernul a decis in decembrie ca OPSPI sa fie preluat de catre AVAS. De asemenea, prin aceeasi ordonanta de urgenta un numar de 41 de societati administrate de MEC au trecut de la OPSPI la AVAS. Dintre societatile mari, in portofoliul MEC au ramas Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Transelectrica si Termoelectrica.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri