Hotararea de Guvern privind rambursarea TVA-ului la proiectele finantate din fonduri europene si desfasurare de autoritatile locale se afla in aviz la ministere si ar putea fi votata in urmatoarea sedinta de Guvern de saptamana viitoare, a declarat ministrul integrarii, Anca Boagiu.

Hotararea de Guvern care prevede rambursarea TVA-ului la proiectele autoritatilor locale finantate din fonduri structurale se afla in procedura de avizare - fiind semnata pana acum de ministrul de finante si cel al integrarii europene - si ar putea fi votata de executiv miercuri, in sedinta saptamanala de Guvern.

In intalnirea de vineri cu reprezentantii Consiliilor de Dezvoltarea Regionala - ocazionata de semnarea acordului de transferare a responsabilitatilor de gestionare a proiectelor europene de la MIE la ADR-uri - ministrul integrarii a precizat ca executivul a avut in vedere problemele care ar putea aparea la nivel local in ceea ce priveste suportarea TVA-ului de catre autoritati.

"Este o problema rezolvata", a replicat Boagiu cererii formulate de Liviu Dragnea, presedintele Uniunii Consiliilor Judetene. "Spuneti aici, public", i-a cerut Dragnea, iar Boagiu a confirmat existenta HG initiata de Ministerul Finantelor, care acum este la avizare in ministere.

Conform documentului ce urmeaza sa fie votat de executiv, autoritatilor locale le va fi rambursat TVA-ul. Dar este o decizie valabila doar pentru proiectele derulate de autoritatile locale, care nu vizeaza alti aplicanti.

"Guvernul are in vedere niste masuri pentru a ajuta autoritatile locale, de la asigurarea cofinantarii proiectelor din fonduri structurale si de coeziune, la finantarea TVA-ului si reducerea perioadelor alocate procedurilor privind un proiect", a spus Boagiu, potrivit NewsIn.

Tot in acest sens ministrul a mai anuntat o alta hotarare de guvern privind criteriile conform carora se stabilesc cheltuielile eligibile la plata in perioada postaderare si lista acestor cheltuieli.

Ministrul integrarii a vorbit in acest context si despre capacitatea de absorbtie a fondurilor europene de catre Romania. Boagiu a precizat ca doar in 2010 se va putea aprecia capacitatea de absorbtie si se va putea calcula rata de absorbtie a fondurilor, cand se va incheia perioada de implementare a proiectelor contractate in 2007.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri