Rezervele de aur si valute ale Romaniei au scazut la 23,37 mld. euro in februarie

Rezervele internationale de aur si valute ale Bancii Nationale a Romaniei (BNR) erau, la sfarsitul lunii februarie, de peste 23,37 de miliarde de euro, in scadere cu aproape 0,04% fata de nivelul de 23,38 miliarde de euro, inregistrat la finalul lunii ianuarie, informeaza NewsIn citand datele BNR. Rezervele valutare ale bancii centrale insumau, la finalul lunii februarie, 21,65 miliarde de euro, in scadere cu 56,8 milioane euro fata de luna precedenta.

Reducerea a survenit ca urmare a unor intrari de doar 315,9 milioane euro, reprezentand venituri din administrarea rezervei internationale, modificarea rezervelor minime constituite de bancile comerciale si cedari de valuta la rezerva statului. Iesirile de 372,7 milioane euro s-au datorat unor plati si dobanzi scadente la datoria publica externa directa si garantata de Minsterul Finantelor Publice, modificarea rezervelor minime in valuta constituite de bancile comerciale, comisioane bancare si altele.

Rezerva de aur se mentine la 104,7 tone, iar in conditiile evolutiei preturilor internationale valoarea acesteia a urcat de la 1,68 miliarde de euro in ianuarie la aproape 1,73 miliarde euro la 28 februarie.

Platile scadente in contul datoriei publice externe directe si garantate de Ministerul de Finante pana la finele anului 2007 insumeaza 935 milioane euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri