Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL) a receptionat in iulie, 216 locuinte, apartamentele fiind finalizate in cadrul \"Programului Locuinte pentru tineri, destinate inchirierii\", in opt judete ale tarii

In localitatea Slobozia din Ialomita au fost receptionate 46 de locuinte, iar in Draganesti-Olt alte 40 de locuinte. Potrivit ANL, in Calarasi au fost finalizate in iulie, 36 de locuinte, in amplasamentul din cartierul Cornisei, iar alte zece unitati locative au fost predate in localitatea Oltenita.

In orasul Rovinari din judetul Gorj au fost finalizate 19 locuinte, in Targoviste 20 de locuinte, iar in localitatea Focsani din Vrancea alte 18 case. ANL a mai predat 12 locuinte in localitatea Gura Humorului din judetul Suceava si 15 apartamente in Vlahita din judetul Harghita."Programul se adreseaza tinerilor care nu isi permit sa cumpere un apartament sau sa inchirieze o locuinta de pe piata libera. Blocurile au 3-4 etaje si sunt impartite in garsoniere si apartamente cu doua sau trei camere. De la inceputul anului si pana la sfarsitul lunii iulie au fost finalizate si receptionate 833 unitati locative pentru tineri", se mai arata in comunicatul ANL.

Blocurile construite de ANL in cadrul Programului de Constructii Locuinte pentru Tineri, destinate inchirierii sunt in garantie pe o perioada de doi ani si orice problema semnalata de locatari in aceasta perioada este rezolvata de firmele de constructii cu care sunt incheiate contractele. Dupa finalizare, Agentia Nationala pentru Locuinte preda locuintele primariilor, urmand ca acestea sa le repartizeze tinerilor care indeplinesc conditiile pentru a putea primi o casa.

Locuintele se acorda tinerilor cu varsta intre 18 si 35 de ani, care nu au un apartament in proprietate sau carora nu le-a fost repartizata o locuinta prin acest program. De asemenea, solicitantii trebuie sa fie incadrati cu contract de munca si sa isi desfasoare activitatea in localitatea respectiva.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Ministrul Economiei: Furnizorii de gaze fac o golănie cu preţurile din oferte
Setari Cookie-uri