Un reprezentant al Consiliului General, care este proprietarul regiei, spune ca se cloceste privatizarea RADET. Directorul societatii il contrazice: deocamdata doar se restructureaza, privatizarea vine mult mai tirziu, adica nu se stie cind.

Comisia de Utilitati Publice a Consiliului General Bucuresti lucreaza la un proiect de restructurare si privatizare a Regiei de Distributie a Energiei Termice (RADET), prin parteneriat public-privat, care va fi realizat potrivit prevederilor europene in domeniu. Declaratia a fost facuta de Radu Dumitrescu, consilier in cadrul Comisiei, care s-a ferit sa ofere mai multe detalii.

La sfirsitul anului trecut, Consiliul General a aprobat un program de restructurare si redresare a regiei de termoficare. Din cei 6.500 de angajati au mai fost pastrati doar 4.900.

Planul includea si prevederi pentru organizarea activitatilor regiei de termoficare in subunitati cu buget propriu. Ulterior, ele urmau sa se transforme in societati comerciale cu perspective de privatizare. Aplicarea proiectului a fost aminata, insa este posibil ca planul sa inceapa sa fie pus in aplicare in curind.

Ramba spune nu

Nu exista momentan notiunea de privatizare a RADET, ne-a spus directorul companiei, Virgil Ramba. Exista un proiect de eficientizare a activitatii, de restructurare, de separare a activitatii de exploatare de cea de reparatii. Abia in final se poate discuta despre crearea premiselor pentru privatizare, a spus Ramba.

Intrebat daca este impotriva privatizarii, Ramba a negat: Nu ne opunem, dar nu tinem de noi. Este o decizie a primariei. S-a privatizat insa Apa Nova, iar consecintele nu au fost benefice pentru cetateni, a nuantat directorul regiei. El nu a putut avansa un termen pentru privatizarea RADET.

Ramba nu este speriat de numarul debransarilor, care ar face ca un potential operator privat al distributiei de energie termica sa ramina in viitor fara clienti, si spune ca proprietarii de centrale termice vor plati din 2007 mult mai mult pentru alegerea facuta.

La Suceava se poate

Daca in cazul Bucurestiului operarea in sistem privat a operatorului de termoficare este invaluita inca in ceata, iar despre vinzarea centralelor nici macar nu s-a pus problema, in Suceava autoritatile se grabesc sa demareze operatiunea. Primarul orasului, Ion Lungu, a declarat ieri ca privatizarea producatorului de energie termica din municipiu trebuie facuta cit mai repede, iar strategia de privatizare va tine cont de proiectul de investitii in modernizarea si reabilitarea intregului sistem de distributie a energiei termice.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri