Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiilor, Iuliu Winkler, a primit raportul de evaluare al Corpului de control al ministrului cu privire la Romtelecom SA, Compania Nationala Posta Romana (CNPR) si Societatea Nationala de Radiocomunicatii (SNR).
„Am primit raportul de evaluare cu privire la cele trei societati si am decis cu privire la primii pasi care vor fi facuti”, a declarat Iuliu Winkler. „Precizez din nou pozitia mea in aceasta chestiune, care este aceea de punere in aplicare a Programului de guvernare. Decizia asupra momentelor si succesiunii pasilor necesari nu este doar o simpla decizie administrativa, ci una complexa, economica”, a completat ministrul.

Winkler a avut deja o intalnire cu reprezentantii conducerii companiei Romtelecom SA, al carei actionar majoritar este grupul elen OTE. Ministrul a hotarat impreuna cu oficialii operatorului telecom sa depuna eforturi comune in vederea stabilirii momentului optim de listare si au convenit asupra modului de colaborare pentru intarirea brandului Romtelecom, pentru consolidarea si imbunatatirea situatiei comerciale a companiei.

Iuliu Winkler a primit in termenul contractual Raportul de evaluare al consultantului CNPR referitor la strategia de restructurare a acestei companii si urmeaza sa prezinte Guvernului strategia de de restructurare in vederea privatizarii Caompaniei Nationale Posta Romana.

In ceea ce priveste Societatea Nationala de Radiocomunicatii, aici a inceput deja procesul de restructurare prin concedierea a 350 de angajati, dintre care 56% au fost de acord cu disponibilizarea, potrivit unei declaratii anterioare a secretarului de stat in MCTI, Constatin Teodorescu. Ministrul a mandatat reprezentantii Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei in Consiliul de Administratiei a SNR pentru aprobarea programului de restructurare a acestei societati, document care a fost inaintat spre analiza si avizare catre celelalte ministere cu atributii in acest sens

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri