Compania americana Bechtel va reusi sa finalizeze, in octombrie 2008, primii 40 km din autostostrada Brasov-Bors, intre Campia Turzii-Cluj Vest, a declarat, potrivit NewsIn, directorul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR), Mihai Grecu.

"Termenul contractual prevede data finalizarii tronsonului Campia Turzii-Cluj Vest in februarie 2010, insa am reusit sa negociem cu reprezentantii Bechtel astfel incat in octombrie 2008 se vor deschide primii 40 km. Am grabit procedurile legate de exproprieri ceea ce a a ajutat la cresterea ritmului de munca", a explicat directorul CNADNR, Mihai Grecu.

Compania americana Bechtel executa lucrarile pe doua tronsoane Campia Turzii-Cluj Vest (54 km) si Surplacu de Barcau si Bors (64 km). Autostrada va avea 267 de poduri si viaducte insumand 55,5 km, 94 de pasaje peste autostrada, 58 de pasaje si 18 noduri rutiere. Pentru executia lucrarilor se vor expropria aproximativ 3.000 ha.

Autostrada Transilvania (415 km) parcurge ruta de la nord-vest de la Brasov pana la Oradea, la granita cu Ungaria si va trece prin Brasov, Fagaras, Sighisoara, Targu Mures, Cluj Napoca si Oradea. Contractul de proiectare si executia a lucrarilor a fost semnat in decembrie 2003 intre CNADNR si Bechtel International (USA). In februarie 2006, in urma renegocierii contractului, a fost prelungit termenul de finalizare din decembrie 2012 pentru decembrie 2013.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Setari Cookie-uri