Mersul trenurilor ar putea intra in normal cel mai probabil de astazi

Trenurile care pleaca din Gara de Nord Bucuresti, catre destinatiile din tara, pot avea intarzieri de la cateva zeci de minute, pana la trei ore, iar mersul trenurilor ar putea intra in normal, cel mai probabil de vineri, a declarat, citat de NewsIn, Directorul de Trafic al CFR S.A., George Marcu.

"In acest moment, nu mai exista niciun tren care asteapta sa intre in Gara de Nord. Se mentin inca intarzieri la plecare, din cauza faptului ca garniturile care au ajuns mai tarziu, fireste, sunt pregatite mai greu pentru drum in Depoul Grivita. Ele trebuie curatate, verificate", a explicat pentru NewsIn George Marcu.

Potrivit acestuia, trenurile care pleaca din Gara de Nord, in aceasta seara, vor avea intarzieri de la cateva zeci de minute pana la trei ore, in functie de cat de repede sunt pregatite garniturile pentru drum in Depoul Grivita. "De exemplu, un tren care ar trebui sa plece din Gara de Nord la ora 19:00, ar putea pleca ori la 19:10, ori la ora 21:00, tinand cont de factorii mentionati", a precizat Directorul de Trafic al CFR S.A., George Marcu.

Marcu a adaugat ca, pe ruta Brasov - Bucuresti, au fost introduse inca doua garnituri, pe langa trenurile care parcurgeau traseul in mod regulat, din cauza faptului ca exista un flux mare de turisti care se intorc din vacanta. "Am decis sa suplimentam ruta cu doua garnituri, chiar daca ele vor avea, mai mult ca sigur, intarzieri. Trebuie sa aducem oamenii acasa, mai devreme sau mai tarziu", a precizat George Marcu, care a adaugat ca mersul trenurilor va intra in normal, cel mai posibil de maine.

Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a declarat joi ca trenurile care vin spre Bucuresti sau care pleaca vor circula normal incepand de joi, ora 17.00, Portul Constanta ramane inchis iar in Porturile Galati, Tulcea si Braila se lucreaza cu dificultate.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri