Volumul cifrei de afaceri din industrie a sporit cu 11,7% in primele 11 luni ale anului 2007 fata de acelasi interval din 2006, ca urmare a avansului puternic din industria de prelucrare, care a compensat declinul din sectorul energiei electrice si termice si stagnarea celui extractiv.
Astfel, in primele 11 luni din 2007, cifra de afaceri din industria prelucratoare a sporit cu 14,3% fata de intervalul similar din 2006, in timp ce industria energiei electrice si termice, gaze si apa a inregistrat o scadere cu 3,2%, iar sectorul extractiv si-a crescut nesemnificativ afacerile, cu 0,6%, arata datele publicate de Institutul National de Statistica.

Pe marile grupe industriale, afacerile din industria bunurilor de capital au inregistrat cea mai rapida crestere in primele 11 luni ale anului trecut, de 25,2% fata de aceeasi perioada din 2006, in timp ce afacerile industriei bunurilor de folosinta indelungata au sporit cu 17,2%, iar cele ale industriei bunurilor intermediare cu 16%.

Industria energetica a inregistrat un declin al afacerilor de 6,8%, iar industria bunurilor de uz curent a avansat sub media industriei pe ansamblu, afisand o crestere a afacerior de 8,6%.

In noiembrie 2007, cifra de afaceri din industrie a sporit cu 6,4% fata de aceeasi luna din 2006, sustinuta de cresterile inregistrate de industria prelucratoare (+9,2%) si de cea extractiva (+4,5%), care au compensat declinul - cu 10,1% - afacerilor din industria energiei electrice si termice, gaze si apa.

Cele mai mari cresteri ale cifrei de afaceri s-au inregistrat in noiembrie in industria bunurilor de capital (+26,4%) si sectorul bunurilor de folosinta indelungata (+8,5%), in timp ce afacerile din industria bunurilor intermediare au avansat sub media industriei pe ansamblu (cu 6,4%), iar cele din sectorul energetic au scazut cu 7%.

Comparativ cu luna precedenta, cifra de afaceri din industrie a scazut in noiembrie 2007 cu 0,8%, ca urmare a declinului -cu 2,9% - afacerilor din industria prelucratoare. Industria energiei electrice si termice, gaze si apa si industria extractiva au inregistrat, in noiembrie 2007, cresteri cu 14,2%, respectiv 8,9% fata de luna precedenta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri