Sectoarele de rafinare, productia de energie termica, metale feroase, sticla si materiale ceramice, celuloza si hartie din Romania vor fi afectate direct de schimarile climatice, dar constientizarea acestui risc este limitata, potrivit unui raport al KPMG.
"Cateva sectoare majore - productia de energie termica, rafinariile, productia si procesarea metalelor feroase, productia de sticla si materiale ceramice, celuloza si hartie - vor fi in mod direct afectate. Constientizarea acestei probleme in randul comunitatii de afaceri cat si pregatirea privind gestionarea acestui risc in Romania este relativ limitata", a declarat Serban Toader, senior partner al KPMG Romania.

Raportul insista pe riscurile asupra afacerilor si impactul economic al schimbarilor climatice la nivel de sector.

Potrivit KPMG, la nivel mondial exista sase sectoare care sunt amentintate de schimbarile climatice, dintr-un total de 18 zone de activitate incluse in raport, respectiv aviatie, sanatate, turism, transporturi, energie si servicii financiare.

KPMG arata ca toate aceste sectoare subestimeaza riscurile generate de schimbarile climatice.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri