In luna aprilie 2008, comparativ cu aceeasi luna a anului trecut, sacrificarile de bovine, ovine, caprine si pasari au scazut, iar cele de porcine au crescut, releva datele Institutului National de Statistica (INS).
Numarul total de bovine sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au inregistrat o scadere cu 14,2%, respectiv cu 23,1%. Sacrificarile de bovine in unitatile industriale specializate au crescut, atat din punct de vedere al numarului de capete sacrificate cat si al greutatii in carcasa, cu 6,7%, respectiv cu 0,5%.

Numarul total de porcine sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 14,3%, respectiv cu 13,3%. Sacrificarile de porcine in unitatile industriale specializate au crescut cu 26,5% si cu 19,6% la greutatea in carcasa.

Numarul total de ovine si caprine sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au scazut cu 8,7%, respectiv cu 1,1%. Taierile in unitatile industriale specializate au crescut cu 96,8% din punct de vedere al capetelor sacrificate si de peste doua ori la greutatea in carcasa.

Numarul total al pasarilor sacrificate a scazut cu 0,8%, iar greutatea in carcasa a acestora a crescut cu 15,4%. In unitatile industriale specializate s-au inregistrat cresteri, cu 27%, la numarul pasarilor sacrificate si cu 27,7% la greutatea in carcasa.

In perioada aprilie 2007 - aprilie 2008, cele mai mari cresteri ale greutatii in carcasa s‑au inregistrat in luna decembrie la porcine si in luna aprilie la ovine si caprine, cand au loc sacrificarile traditionale de porci si miei ocazionate de sarbatorile de Craciun si Paste.

Totodata, datele INS arata ca, in luna aprilie 2008, sacrificarile de bovine, porcine, ovine, caprine si pasari au fost in crestere fata de luna martie.

Numarul total de bovine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 12,3%, respectiv cu 4,2%. Numarul de bovine sacrificate in unitatile industriale specializate a ramas constant, iar greutatea in carcasa a acestora a crescut cu 0,4%. In luna aprilie 2008, ponderea sacrificarilor in unitatile industriale specializate a fost de 17,6% din totalul sacrificarilor de bovine.

Numarul total de porcine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 22,7%, respectiv cu 26,4%. In luna aprilie 2008, sacrificarile de porcine in unitatile industriale specializate reprezentau 59,8% din totalul porcinelor sacrificate. Numarul de porcine sacrificate in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au crescut, cu 12,3%, respectiv cu 10,8%.

Numarul total de ovine si caprine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut de peste 6 ori, respectiv de peste 6,3 ori. Taierile in unitatile industriale specializate, care detin o pondere de 2% din totalul sacrificarilor de ovine si caprine, au crescut cu 74,3% din punct de vedere al capetelor sacrificate si de peste 2,1ori la greutatea in carcasa.

Numarul total al pasarilor sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 5,8%, respectiv cu 14,3%. Peste 80,2% din totalul taierilor de pasari s-a realizat in unitatile industriale specializate. Sacrificarile in acest tip de unitati au crescut din punct de vedere al numarului de pasari sacrificate cu 14,5% si cu 15,5% la greutatea in carcasa.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri