Potrivit Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor (MDLPL), cererea deschisa se adreseaza domeniul major de interventie 1.1. „Planuri integrate de dezvoltare urbana”, sub-domeniul „Poli de dezvoltare urbana”.

In cadrul acestui sub-domeniu, vor putea primi finantare, pe baza planurilor integrate de dezvoltare urbana, proiectele care vizeaza reabilitarea infrastructurii urbane si imbunatatirea serviciilor urbane, inclusiv transportul urban (infrastructura publica urbana, transport si mobilitatea populatiei, patrimoniu cultural mondial (UNESCO), national si local, din mediul urban); dezvoltarea durabila a mediului de afaceri si reabilitarea infrastructurii sociale.

"Aceasta cerere deschisa se adreseaza celor 13 orase/municipii desemnate ca poli de dezvoltare urbana prin H.G. nr.998/2008 pentru desemnarea polilor de crestere si a polilor de dezvoltare urbana in care se realizeaza cu prioritate investitii din programele cu finantare comunitara si nationala, cu modificarile si completarile ulterioare, respectiv Arad, Baia Mare, Bacau, Braila, Galati, Deva, Oradea, Pitesti, Ramnicu-Valcea, Satu Mare, Sibiu, Suceava si Targu Mures", se arata intr-un comunicat al ministerului.

Solicitanti eligibili in cadrul acestui domeniu de interventie sunt autoritatile publice locale ale celor 13 poli de dezvoltare urbana, parteneriate intre acestea si judet, sau asociatii de dezvoltare intercomunitara in care acestea sunt membri. Reprezentantii miniserului mai spun ca incepand cu data de 2 decembrie a.c., cele sapte Agentii pentru Dezvoltare Regionala pot primi cereri de finantare.