Potrivit CNADNR, licitatia internationala cu precalificare pentru tronsonul de autostrada Cernavoda- Medgidia a fost castigata de compania Colas. Contractul in valoare de 634 milioane lei (fara TVA) va fi finantat prin BEI si de la bugetul de stat.

Al doilea contract semnat la Ministerul Transporturilor este pentru lucrari si executie a tronsonului de autostrada Arad-Timisoara in valoare de peste 482 milioane lei (fara TVA). Castigator a fost desemnat consortiul FCC Construccion- Astaldi. Astaldi a castigat si executia DN 79 Arad-Oradea, cu pretul de 266 milioane lei (fara TVA).

De asemenea, contractul pentru proiectarea si executia DN 19 Oradea-Bihor-Limita Judetului Satu Mare, in valoare de aproximativ 190 milioane lei, a revenit consortiului Strabag. Strabag a fost desemnata si castigator al contractului de lucrari DN 19 limita judetului Bihor-Satu Mare cu o valoare de 141 milioane lei.

Citeste si:

Consortiul Spedition UMB si Tehnostrade va executa si proiecta DN 12 Chichis- Bixad, lucrari in valoare de aproximativ 108 milioane lei. Aceleasi consortii vor executa si proiecta DN 15 Reghin- Toplita contract cu finantare BEI cu o valoare de 262,3 milioane lei (fara TVA).

Contractul de proiectare si executie DN 12 Sindominic-Toplita in valoare de 197,7 milioane lei (fara TVA) a fot atribuit consortiului JV Mochlos- Romstrade si are finantare BEI si bugetul de stat.