Lulache: Fondul Proprietatea va avea profit in 2008 peste estimari

Profitul Fondului Proprietatea (FP) a fost in primele unsprezece luni ale anului peste cel estimat initial, iar aceasta tendinta se va mentine pana la sfarsitul anului, a declarat presedintele directoratului Fondului, Daniela Lulache.

"Pana in prezent Fondul a depasit estimarile initiale de profit, iar in primele 11 luni am inregistrat un profit peste asteptari. Ne asteptam sa incheiem anul cu rezultate peste ceea ce ne-am propus initial", a spus Lulache, citat de NewsIn.

Fondul Proprietatea (FP) a inregistrat in primele noua luni un profit net de 424,8 milioane lei (117 milioane euro), in crestere cu 40% fata de intervalul similar din 2007, la care au contribuit mai ales veniturile din dividende.

La sfarsitul lunii noiembrie, Mircea Ursache, membru al Consiliului de Supraveghere al FP, declarase ca Fondul Proprietatea va avea la sfarsitul anului un profit de peste 150 milioane euro, fata de 100 milioane euro cat a inregistrat la sfarsitul lui 2007.

FP a publicat joi cererea de oferte pentru selectarea administratorului, data limita pentru depunerea acestora fiind 15 ianuarie 2009, iar potentialii administratori pot lansa intrebari sau solicitari de clarificare pana in 24 decembrie.

Fondul Proprietatea, creat in 2005 ca solutie pentru despagubirea fostilor proprietari deposedati de regimul comunist, carora nu li se mai pot restitui in natura averile confiscate, are un capital social de 14,24 miliarde lei (circa 4 miliarde euro).

Fondul - al carui actionar principal este Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) - are detineri la 88 de companii, dintre care cele mai multe sunt din sectorul energetic.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Programul „Noua casă": Statul ar putea garanta 60% din valoarea creditului
Setari Cookie-uri