Reprezentantii Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Maramures au anuntat ca in judet vor fi disponibilizate la inceput de an peste 300 de persoane, si nu 104, cum au anuntat in luna decembrie.

Cele mai multe disponibilizari sunt la societatea Cuprom, care initial nu figura pe lista cu reducerile de personal. La aceasta societate, 192 din cei 242 de angajati raman fara locurile de munca. Societatea Cuprom Baia Mare, considerata ca fiind cel mai mare producator de cupru la nivel national, este o sucursala a societatii Cuprom Bucuresti, cu capital privat, informeaza NewsIn.

Disponibilizari se vor face si la societatile Agifco si Chilia, unde mai bine de jumatate dintre angajati vor fi concediati. Astfel la societatea Agifco, cu activitate in domeniul constructiilor metalice, din cei 68 de salariati isi vor pierde locurile de munca 45 de angajati, in timp ce la societatea Chilia, cu activitate in fabricarea betonului si constructiilor, vor fi concediate 24 din cele 29 de persoane.

Reduceri de personal vor fi si la societatea Sitel, cu activitate in prelucrarea lemnului, de unde vor pleca 14 din cei 38 de angajati, de la societatea Electrica Serv, vor fi concediati 15 salariati, in timp ce la SC Nens, avand activitate in domeniul prelucrarii lemnului, vor fi disponibilizate 21 din cele 74 de persoane.

Concedieri se vor face si in luna februarie, pana acum doi agenti economici din Maramures anuntand reduceri de personal.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Ministrul Economiei: Dacă scad infectările, din 15 iunie deschidem mall-urile
Setari Cookie-uri