Pogea ia in calcul varianta recesiunii dupa discutiile cu FMI

Ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, a declarat, dupa discutiile cu reprezentantii FMI, ca Romania ia in calcul o crestere economica intre -1% si 1,5% pentru acest an, dar a subliniat ca situatia tarii noastre este mai putin rea in comparatie cu a altor state din regiune.
Intrebat daca Romania poate inregistra recesiune in acest an, ministrul finantelor a raspuns: "Deocamdata nu este sigura aceasta varianta, insa este luata in calcul".

"Cred ca este posibil sa avem. (...) Intre -1 si 1,5%, cu toate ca sunt state in zona care au si -3 sau -4%", a spus Pogea, citat de NewsIn.

Discutiile cu expertii FMI si Comisia Europeana privind un acord de finantare vor continua pana se va ajunge la un acord, a mai spus ministrul.

O delegatie a FMI discuta la Bucuresti, incepand de miercuri, cu autoritatile de la Bucuresti despre un posibil program al FMI pentru Romania, "parte a unui pachet multilateral de finantare", la care sa mai ia parte UE si Banca Mondiala.

Bugetul pe 2009 este fundamentat pe o crestere economica de 2,5%, insa FMI se asteapta mai degraba la o recesiune.

La inceputul lui februarie, FMI a estimat, intr-un comunicat in care a prezentat concluziile misiunii din Romania, ca economia romaneasca ar putea scadea in acest an, iar o recuperare usoara ar putea surveni abia spre sfarsitul lui 2009 sau inceputul lui 2010.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri