Impozitul de 90%, care va constitui asa-numita contributie de solidaritate, urmeaza sa fie impus atat pentru salariile bugetarilor, cat si pentru pensiile care depasesc ca valoare indemnizatia neta a presedintelui Romaniei, respectiv 6.700 de lei, a declarat vineri premierul Emil Boc, informeaza NewsIn.

Boc a precizat ca sub incidenta acestui act normativ ar intra atat bugetarii cu salarii mai mari decat indemnizatia neta a presedintelui Romaniei, cat si pensionarii care pe au pensii mai mari decat indemnizatia sefului statului. Boc a precizat ca sub incidenta acestui act normativ ar intra peste 1.474 de pensionari, fara a preciza si numarul salariatilor bugetari.

Premierul a spus ca, in urma adoptarii acestui act normativ si a celui privind interzicearea cumulului pensie - salariu de la stat, Guvernul ar economisi in total 50 - 60 de milioane de euro de la buget.

Seful Executivului a precizat ca acesti bani vor fi utilizati pentru majorarea pensiilor si salariilor mici, cel putin cu rata inflatiei, (salariile de pana la 1.200-1.500 de lei), dar si pentru reorientarea profesionala a persoanelor care isi pierd locurile de munca.

Guvernul a discutat miercuri, fara a lua o decizie, posibilitatea introducerii unei asa-numite contributii de solidaritate, provenite din impozitarea cu 90% a veniturilor de la stat care depasesc cuantumul salariului presedintelui.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Cate lovituri a incasat contributia la Pilonul II in ultimul deceniu