Firmele care nu aveau datorii la bugetul de stat la data de 30 septembrie 2008 si a caror situatie financiara s-a agravat din cauza crizei economice nu vor fi executate silit si vor beneficia de amanarea platii obligatiilor fiscale timp de 6 luni, cu conditia sa achite datoriile lunar.

"Pentru a putea beneficia de aceste prevederi, pentru a nu fi executate silit, trebuie ca restul obligatiilor pe care le au, lunar, sa le achite", a declarat premierul Emil Boc la finalul sedintei de ieri a Executivului. Datoriile catre stat vor fi penalizate, dar firmele nu vor mai fi executate silit, conform NewsIn.

Potrivit OUG adoptate ieri de Guvern, firmele care au inceput sa aiba restante la plata obligatiilor catre stat dupa data de 30 septembrie 2008 au dreptul sa ceara o singura data, intr-un an calendaristic, amanarea platii datoriilor.

Pentru a beneficia de aceasta facilitate, firmele trebuie sa fi depus toate declaratiile fiscale, sa nu aiba "fapte" inscrise in cazierul fiscal si nu se afle in procedura de insolventa. Amanarea platii se acorda la cerere. Cererea va fi solutionata intr-un termen de 15 zile.

Masura instituita de Guvern este aplicabila pana la data de 20 decembrie 2009.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Primaria din Cluj vrea sa amendeze calatorii care miros urat