APIA: Sporurile pentru angajatii noi au scazut de la 75% la 25%

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) anunta ca sumele suplimentare acordate angajatilor noi ai institutiei pentru gestionarea fondurilor europene au fost diminuate, in august, de la 75% la 25%, raspunzand astfel deputatului PNL Diana Tusa care a cerut explicatii privind cresterile salariale "nesimtite" din cadrul Agentiei.
Potrivit deputatului PNL, directorul general al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a dispus cresterea cu 25% a salariului incepand cu jumatatea lunii august pentru pesonalul incadrat dupa data de 14 aprilie 2009, potrivit NewsIn.

Astfel, in comunicatul APIA se arata ca potrivit articolului 4 din Hotararea 606/2009 "salariile de baza ale personalului nou-incadrat, prin concurs sau examen, in structurile prevazute la art.2 si care indeplineste criteriile prevazute in cadrul aceluiasi articol se majoreaza cu 25% fata de cele prevazute de lege, pana la prima evaluare a performantelor profesionale individuale realizata in conditiile legii".

De asemenea, salariile de baza ale personalului al carui raport de serviciu se modifica prin transfer sau detasare de la alte institutii care nu gestioneaza fonduri comunitare se majoreaza cu 25% fata de cele prevazute de lege, pana la prima evaluare a performantelor profesionale individuale realizata in conditiile legii.

“Prin urmare, prin decizia interna nr. 1233/14 august 2009, se stabileste ca majorarea salariala a noilor angajati este de 25%, fata de 75%, fiind vorba, de fapt, de o reducere cu 50%”, a declarat directorul general APIA, Daniel Constantin.

De asemenea, potrivit datelor APIA, fondul de salarii aferent anului 2009, respectiv 276 milioane lei, a inregistrat o scadere cu mai mult de 20% fata de anul trecut.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Ploaie din avion.Adrian Oros:Vom folosi aviația pentru creşterea precipitaţiilor
Setari Cookie-uri