Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) anunta ca sumele suplimentare acordate angajatilor noi ai institutiei pentru gestionarea fondurilor europene au fost diminuate, in august, de la 75% la 25%, raspunzand astfel deputatului PNL Diana Tusa care a cerut explicatii privind cresterile salariale "nesimtite" din cadrul Agentiei.
Potrivit deputatului PNL, directorul general al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a dispus cresterea cu 25% a salariului incepand cu jumatatea lunii august pentru pesonalul incadrat dupa data de 14 aprilie 2009, potrivit NewsIn.

Astfel, in comunicatul APIA se arata ca potrivit articolului 4 din Hotararea 606/2009 "salariile de baza ale personalului nou-incadrat, prin concurs sau examen, in structurile prevazute la art.2 si care indeplineste criteriile prevazute in cadrul aceluiasi articol se majoreaza cu 25% fata de cele prevazute de lege, pana la prima evaluare a performantelor profesionale individuale realizata in conditiile legii".

De asemenea, salariile de baza ale personalului al carui raport de serviciu se modifica prin transfer sau detasare de la alte institutii care nu gestioneaza fonduri comunitare se majoreaza cu 25% fata de cele prevazute de lege, pana la prima evaluare a performantelor profesionale individuale realizata in conditiile legii.

“Prin urmare, prin decizia interna nr. 1233/14 august 2009, se stabileste ca majorarea salariala a noilor angajati este de 25%, fata de 75%, fiind vorba, de fapt, de o reducere cu 50%”, a declarat directorul general APIA, Daniel Constantin.

De asemenea, potrivit datelor APIA, fondul de salarii aferent anului 2009, respectiv 276 milioane lei, a inregistrat o scadere cu mai mult de 20% fata de anul trecut.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri