Membrii Cabinetului Boc au fost convocati, incepand cu ora 16.00, in sedinta, in urma deciziei de luni a boardului FMI privind eliberarea celei de-a doua transe din imprumut.
Potrivit unor surse din Ministerul de Finante, membrii Guvernului se intalnesc pentru a adopta marti cadrul legislativ astfel incat suma reprezentand cea de-a doua transa din imprumutul FMI sa poata fi virata inca de maine.

Potrivit surselor citate de NewsIn., urmeaza sa fie adoptata o Ordonanta de Urgenta pentru ratificarea aranjamentului stand-by Romania-FMI convenit prin scrisoarea de intentie din 24 aprilie si completat prin scrisoarea suplimentara de intentie din 8 septembrie.

Boardul executiv al FMI a finalizat prima evaluare a Romaniei in cadrul acordului de finantare externa, in urma careia institutia pune la dispozitie a doua transa din imprumut, in valoare de 1,854 miliarde euro (1,718 miliarde DST), a anuntat Fondul.

Astfel, suma livrata Romaniei de catre Fondul Monetar International, in cadrul acordului de tip stand-by incheiat pe doi ani, se ridica la 6,57 miliarde euro (6,088 miliarde DST).

Boardul executiv al FMI a aprobat de asemenea solicitarea Romaniei de a nu lua in calcul, in prima evaluare, criteriul de performanta stabilit pentru arieratele statului la jumatatea lui 2009.

Programul FMI pentru Romania a fost aprobat pe 4 mai 2009, imprumutul total ridicandu-se la 12,348 miliarde euro (11,443 miliarde DST). Aranjamentul permite statului acces la resursele FMI in echivalentul a 1.111% din cota Romaniei in cadrul Fondului.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Florin Cîțu, despre creșterea pensiilor și dublarea alocațiilor
Setari Cookie-uri