“Suntem interesati sa finantam cu pana la 150 milioane euro domeniile de infrastructura, energie, in special regenerabila, agricultura, sanatate si sectorul bancar in urmatorul an. Am fost mai activi in Romania decat in celelalte tari deoarece tara necesita finantare”, sustine directorul IFC.

Divizia Bancii Mondiala a investit din 1991 circa 1 miliarde de euro in Romania, portofoliul activ actual situandu-se la valoarea de 600 milioane euro.

“La inceputul crizei financiare am avut discutii cu bancile si ne-am oferit sa le ajutam cu capital prin finantare sau prin achizitia de participatii”, a mai explicat Shahbaz Mavaddat.

Privind lantul de clinici Medlife, reprezentantul IFC a afirmat ca nu intentioneaza sa-si mareasca sau diminueze participatia pe care o detine in cadrul companiei din sectorul medical condus de familia Marcu.

“Nu luam in calcul acum o majorare sau o reducere a participatiei in cadrul Medlife. Stim ca familia Marcu vrea sa vanda o participati, insa momentan ne mentinem detinerea de 20%”, sustine Mavaddat.

In acest an, IFC a acordat finantari de aproximativ 100 milioane euro bancilor din Romania, ultimul acord incheiat fiind cu Divizia pentru Medici a Bancii Transilvania pentru un imprumut de 50 milioane euro.