International Financial Corporation (IFC), divizia de investitii a Bancii Mondiale, are in plan sa acorde finantari de 150 milioane de euro in 2010, dupa ce anul curent a oferit imprumuturi de 600 milioane euro, a declarat Shahbaz Mavaddat, director pentru Europa si Asia Centrala.
“Suntem interesati sa finantam cu pana la 150 milioane euro domeniile de infrastructura, energie, in special regenerabila, agricultura, sanatate si sectorul bancar in urmatorul an. Am fost mai activi in Romania decat in celelalte tari deoarece tara necesita finantare”, sustine directorul IFC.

Divizia Bancii Mondiala a investit din 1991 circa 1 miliarde de euro in Romania, portofoliul activ actual situandu-se la valoarea de 600 milioane euro.

“La inceputul crizei financiare am avut discutii cu bancile si ne-am oferit sa le ajutam cu capital prin finantare sau prin achizitia de participatii”, a mai explicat Shahbaz Mavaddat.

Privind lantul de clinici Medlife, reprezentantul IFC a afirmat ca nu intentioneaza sa-si mareasca sau diminueze participatia pe care o detine in cadrul companiei din sectorul medical condus de familia Marcu.

“Nu luam in calcul acum o majorare sau o reducere a participatiei in cadrul Medlife. Stim ca familia Marcu vrea sa vanda o participati, insa momentan ne mentinem detinerea de 20%”, sustine Mavaddat.

In acest an, IFC a acordat finantari de aproximativ 100 milioane euro bancilor din Romania, ultimul acord incheiat fiind cu Divizia pentru Medici a Bancii Transilvania pentru un imprumut de 50 milioane euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri