Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a achitat pana in prezent peste 285 de milioane de lei catre 11.935 de pagubiti ai Fondului National de Investitii (FNI), ceea ce reprezinta peste jumatate din numarul cererilor depuse, au declarat reprezentantii Autoritatii.
"Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a fost obligata la despagubirea deponentilor Fondului National de Investitii (FNI) prin 13 hotarari judecatoresti ramase definitive si irevocabile. Pana in prezent, AVAS a platit 11.935 de pagubiti FNI, din totalul de 23.306. Pentru restul de 11.371 deponenti FNI, AVAS urmeaza sa acorde despagubiri in functie de identificarea surselor necesare pentru efectuarea acestor plati (...) Pana in prezent, AVAS a achitat catre pagubitii FNI suma de 285.554.885,29 lei", au spus reprezentantii AVAS, citati de NewsIn.

Acestia au mentionat ca cifrele prezentate sunt aproximative, deoarece institutia nu detine toate documentele de la birourile executorilor judecatoresti privind numele si sumele fiecarui creditor in parte.

Potrivit AVAS, 49,07% din platile efectuate catre pagubitii FNI (140.128.518,72 lei) au fost efectuate in mod voluntar de catre AVAS, restul fiind prin executare silita.

"Desi ultima plata voluntara a fost efectuata in data de 3 octombrie 2008, data la care a fost instituita poprirea conturilor AVAS de catre birourile executorilor judecatoresti in vederea platii creditorilor FNI, nu se poate vorbi de o oprire a platilor voluntare in sensul existentei vreunei decizii a conducerii AVAS. In fapt, din ce in ce mai multi pagubiti FNI apeleaza la serviciile executorilor judecatoresti, consecinta fiind infiintarea popririlor asupra conturilor AVAS si, implicit, stoparea tuturor platilor voluntare ca urmare a inexistentei fondurilor necesare realizarii acestora", au mai spus reprezentantii AVAS.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
AVAS devine Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului
Setari Cookie-uri