Premierul in exercitiu, Emil Boc, a declarat ieri ca respectarea angajamentelor cu Fondul Monetar International depinde, de acum incolo, de Parlament, dupa ce guvernul pe care il conduce si-a respectat toate promisiunile pana la data de 1 octombrie.
„Intalnirea de aseara a confirmat inca odata faptul ca pana la 1 octombrie Guvernul si-a respectat toate angajamentele si toti indicatorii macro-economici pe care i-a stabilit cu Fondul Monetar International. Ceea ce se va intampla de aici inainte depinde in proportie covarsitoare de modul in care Parlamentul va raspunde la obligatiile pe care Romania le are. Ca e vorba de adoptarea legii pensiilor, a legii responsabilitatii fiscale sau a legii bugetului, respectarea acestor angajamente depinde de aici inainte de Parlament”, a afirmat Emil Boc, citat de NewsIn.

Acesta a evitat, insa, sa spuna daca este posibil ca tinta de deficit bugetar convenita cu FMI pentru acest an sa fie modificata, limitandu-se doar sa afirme ca „acum se fac celelalte analize si sunt in proces de discutie”.

Seful delegatiei FMI in Romania, Jeffrey Franks, a declarat ca problemele economice ale Romaniei nu vor putea fi rezolvate de un singur partid, ci de o coalitie politica.

Mircea Geoana, alaturi de alti reprezentanti ai PSD, precum Marian Sarbu, Viorel Hrebenciuc, Ioan Bazac, Iulian Iancu, s-au intalnit cu o delegatie a FMI. Cei de la FMI s-au intalnit joi cu reprezentantii PNL si cu premierul Emil Boc.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri