Contractul pentru autostrada Comarnic-Brasov, in valoare de 1,5 miliarde euro, va fi semnat in cursul zilei de luni de ministrul transporturilor si infrastructurii Radu Berceanu si de reprezentantii consortiul Vinci-Aktor, a declarat directorul general al CNADNR Dorina Tiron.

Directorul general al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a precizat ca nu stie ora exacta la care va fi semnat acest contract, potrivit NewsIn.

Ministrul transporturilor, Radu Berceanu, declara in 17 noiembrie ca, daca pana la finele anului 2009, nu va fi semnat contractul pentru autostrada Comarnic-Brasov, reiese ca asocierea care a castigat licitatia nu mai este interesata de punerea in practica a proiectului.

Contractul de concesiune al autostrazii Comarnic-Brasov a fost castigat de consortiul format din firmele Vinci Concessions SAS, Aktor Concessions S.A., Vinci Construction Grand Projets SAS si Aktor SA, valoarea totala a acestuia fiind de 1,507 miliarde euro.

Concesiunea presupune ca firmele sa construiasca autostrada din fonduri proprii, urmand ca de la data cand se preia amplasamentul statul sa achite pe o perioada de 26 de ani 180 milioane de euro pe an.

Tronsonul Comarnic-Brasov are o lungime de 58 km si este considerat cel mai dificil tronson din cadrul viitoarei autostrazi Bucuresti-Brasov.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Monumentul incompetentei, Comarnic-Brasov: A sasea oara e cu noroc?