Ministrul Finantelor vrea o politica bugetara coerenta si restrictiva

Bugetul Romaniei este, in acest moment, unul cu posibilitati extrem de reduse, din cauza cheltuielilor excesive ce s-au realizat in trecut, iar acest lucru limiteaza capacitatea de a contribui la proiecte de dezvoltare.
Pentru Romania se impune o politica bugetara coerenta, restrictiva si solida pe termen mediu si lung, sustine ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu.

"Avem nevoie de o politica bugetara coerenta, restrictiva si solida pe termen mediu si lung care sa ne poata sa ne acceleram cresterea economica in perioada urmatoare", a declarat Vladescu.

El a mentionat ca economia romaneasca incepe sa arate semne de crestere, dar intr-o forma incipienta si depindem, in continuare intr-o mare masura de revenirea economiilor tarilor care ne sunt parteneri comerciali.

"Trebuie sa fim atenti la ce se intampla in jurul nostru. Lumea nu a iesit inca din criza, iar Romania, care a intrat intr-un proces de globalizare, nu va putea creste sustenabil decat dupa ce partenerii sai comerciali vor iesii din criza", a explicat ministrul Finantelor Publice.

Guvernul a luat in calcul pentru acest an o crestere economica de 1,3%, potrivit scenariului de baza, si o crestere de doar 0,2% conform scenariului pesimist.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri